torsdag 30 augusti 2012

Islandsberg......

En av semesterturerna gick uppåt västkusten, där vi hamnade i Grundsund till slut. Alltid vackert ! Vi hade flera gånger åkt förbi skylten Islandsberg och visste bara att det var ett ställe som var farligt ibland för båtar som passerade. Vi bestämde oss för att promenera ut dit. Det var rätt mycket längre än vi trodde från början, men väl mödan värd...ojoj vilken utsikt det var där från klipporna. Vädret var som det har varit denna sommar, lite mulet och jag kan tro att i strålande solsken skulle det varit helt underbart! Man ser Gullholmen så fint därifrån och många båtar var det som passerade..
Nåväl tillbaka till trädgården och mina blommor, nu kommer jag att tötta ut er på alla vallmor och andra blommor som finns och fanns i min trädgård..vissa är överblommade nu. Trädgården ser mest ut som en djungel just nu tycker jag. Allt har växt sig så yvigt så det blir snart till att gå fram med stora saxen.. Man tappar liksom lusten lite grann frampå hösten tycker jag!
Ha det gott så hörs vi snart igen!
Torprosen
















































onsdag 22 augusti 2012

Koberg och Kinnekulle...

Ja, jag kör på med våra semesterturer, något skall man ju blogga om eller hur. Älskar ju att fota så varav hjärtat är fullt...här kommer bilder på både djur och växter..










































Sista lördagen på semestern så bestämde vi oss att göra en liten utflykt. Kinnekulle är ett favoritställe, så dit ville vi, men P tyckte även att vi skulle ta lite småvägar dit via Koberg..där finns det dovhjortar både i hägn och vilt.Sagt och gjort, fikakorgen i baksätet och iväg.. Inte så långt från  Koberg såg vi först en flock hindar på ganska långt håll, de gick och betade så fridfullt, men så kom det en bil ganska nära dem och de flyttade sig väldigt snabbt undan. De är ganska skygga och gillar inte när man kommer för nära. Vi fortsatte och plötsligt bara vimlar det av hjorthorn på ett gärde..hjärtat började slå lite snabbare, vi svängde in på en grusväg som gick parallellt med dem..de såg oss såklart , så det fick bli snabba ryck med kameran ut genom fönstret..ojoj vad kul det var att se så många vackra djur.. tycker de korten där man bara ser hornen är lite kul, några av djuren hade någon typ av sändare på sig i något syfte.Men dessa vi såg var alltsa inte i hägn utan i det fria.. Har läst lite om dovhjortar på nätet och det verkar som om de håller sig  på ganska begränsade platser. När vi sett dessa vackra djur fortsatte vi och rätt vad det var såg vi ett vildsvin ute på en äng. P ville se om han kunde komma närmare djuret så han  gjorde en sväng runt grisen så att han kom ovanför det på en kulle. Han fick med sig kameran så dessa kort på grisen har han tagit. Det var riktigt spännande.. färden gick vidare till Kinnekulle och första anhalt var Falkängen, där finns otroligt mycket fint att titta på ..ett hjärta på pinne fick följa med hem. Vidare åkte vi runt och tittade på kalkbrottet och Säteriet. Efter det bar det iväg till Spiken där vi käkade en god lunch. Sedan blev det Läckö slott, åhh vad det ligger vackert vid Vänern. Det jag gillar mest på slottet är så klart slottsträdgården, bara ÄLSKAR när jag ser hur fint de blandar blommor och grönsaker! Vi gick ner mot hamnen och där på relingen till vikingabåten som de har som turbåt så fick jag se de mest förtjusande små svalungar som satt och väntade på mat av mamma!( eller pappa) Supersöta var de iallafall! Sammantaget en härlig dag hade vi!
Ha det gott!
Torprosen