söndag 31 oktober 2010

Kvällarna blir mörkare...





















Ja, då var det söndagskväll och hög tid för lite bloggning...jag har inte varit så flitig med kameran, eftersom det är mörkt när jag åker på morgonen och nästan mörkt när jag kommer hem.
Helgen har varit mulen och grå, så tillfällena är få..men skam den som ger sig.
Idag på eftermiddagen gick jag en liten sväng...hittade lite höst löv som fortfarande sitter kvar.. och uppe hos dottern är hennes kärleksört fortfarande fin..min ser bedrövlig ut.. så lite rosknoppar som inte har givit upp än.. de är vackra ännu tycker jag.

Just nu så är jag inne i en stickperiod, eftersom vi skall ha vår julmarknad i år igen sista helgen i november. Då gäller det att pinna på med diverse pyssel...
Var uppe hos kompis Lotta, även kallad Tant Kofta, av henne fick jag grenar av trollhassel och pil. Av detta skall det förhoppningsvis bli några fina julkransar eller liknande.Vi får se...

Nu lite pyssel innan det blir sticksoffan igen..

Ha det gott tills vi hörs!

Torprosen

onsdag 20 oktober 2010

Frostrosor.....














































Hej på er! De sista dagarna har det varit som det brukar på hösten...regn och rusk. Men innan detta så hade vi ännu en fantastisk helg. Massor av solsken och frost på nätterna..
Det där med frost på nätterna i början på hösten, brukar innebära vackra frostrosor...och då menar jag inte sådana där som blir på fönstren utan det som blir på de ännu vackert blommande rosorna.. Ja, herreminje..jag nästan går i spinn när jag ser sådant...sååå fint(tycker jag).
I helgen som gick fick vi även in de resteranade krukorna från trädgården. Så nu kan vintern komma...
Älgjakt har det varit för våra gubbar, och det kommer det även att vara denna helgen. Just nu står det en god äpplekaka i ugnen som gubbarna skall få på genomgången i morgon....
Här kommer receptet på den enklaste och godaste kaka du kan göra.
Du skivar ner äpplen i en medelstor form. Blandar: 1 dl socker, 1 dl vetemjöl,1 dl havregryn(dubbla bara ingredienserna vid lite större kaka), strö detta över äpplebitarna och vill du kan du först pudra över kanel på äppleskivorna..därefter hyvlar du smör över så att det täcker hela härligheten. Sjuss in ugnen på ca 175-200 gr i ca 1/2 tim eller tills du ser att den är gyllenbrun och fin...servera med glass eller vaniljvisp..mumsfillibabba!!
Då kommer som vanligt lite blandad kompott på rosor,grodor och katter.
Tom lilla mamma får vara med, visst är hon fin!!
Kika in på NFMacro så hittar ni fler bilder..
Ha det så gott önskar Torprosen

onsdag 13 oktober 2010

Vackra höstfärger..




























Visst är vi snygga?
Spegel, spegel på vattnet där, säg vem som vackrast är?
Svarte Mosse i höstskrudVår hund promenad stig
Ytterby kyrkoruin

Ett roligtoch knäppt foto på en kastanj
Bohus fästning i dimma
Några killar på väg ut att fiska i dimmanLiten rar pippi i det grönaJa, hösten fortsätter att vara helt underbar...vilka färger. Än har det inte börjat blåsa, men då ryker nog de vackra löven...Vet inte vad det är men vilka soluppgångar och solnedgångar det har varit denna hösten. Den här gången blir det en del bilder från vår fotovandring med kursen, men tyvärr så var det mycket dimma så jag tog en egen sväng efter att vi skilts åt. Fick några bilder på vår fästning från en annan vinkel...
Vi har en oas här i Kungälv där det finns väldigt fina promenad och löpstigar, Svarte Mosse heter den lilla sjön som finns däruppe på Fontinberget. På vintern är det ett populärt ställa att åka skridskor på för alla som söker sig dit..
Åkte dit en lunch och tog lite bilder...märkte att det är inte bara är folk som vill ha rekreation utan även diverse fåglar älskar också sjön....
Ni har väl förstått att jag är ganska förtjust i havet och eftersom Marstrand med omnejd ligger nära till hand så var min plan att åka ut en kväll och fota lite, men det blir ju så snabbt mörkt, så jag hann bara till Instön. Vackert så man ville gråta var det iallafall.
Det blir inte så många macrobilder denna gången, hoppas jag platsar i NFMacro utmaningen i allafall.
Njut de sista härliga höstdagarna!
Kram
Torprosen

onsdag 6 oktober 2010

Den sköna hösten är här...
















Det skall komma från mig som är en riktig vår och sommarälskare.....men på något sätt så ÄR hösten skön...lite mindre krav och lite mindre jäkt på allt man skall hinna med. Hinner man inte vattna en kruka så får väl växten sloka, den skall ändå snart antingen frysa ihjäl, jag ta ihjäl den genom att hiva den på komposten eller så skall den ner i mörkaste källaren på vintersemester.
Nog är det skönt!!
Men det bästa med hösten är väl ändå det dramatiska som händer i naturen, när det nästan över en natt blir gula och röda blad på alla växter...eller så blir de bara bruna och tråkiga... Fröställningar gillar jag, de kan bli otroligt häftiga, kolla en pions fröställning som har "spruckit"visst är den vacker!!!
Har sparat det bästa till sist...man kan med gott samvete krypa upp i soffan och sticka eller läsa, tända ljus och bara mysa...mmmm det gillar jag!
Kolla nu in vad de andra på NF Macro har hittat på att fota denna vecka, det skall bli spännande.
På söndag så skall vi på fotokursen träffas kl 9.00 för att gå en fotovandring nere vid vår fästning som vi har här i Kungälv. Talade inte om för kursledaren att där ränner jag titt som tätt och tar kort...men nu kanske det blir på ett annat sätt...vi får se!

Håll till godo med veckans skörd av bilder. Blandad kompott som vanligt!
Soluppgångarna har varit fina under veckan som gått..
En liten sväng till ankedammen kunde jag inte heller låta bli, tycker de är härliga..
Kram från mig!
Torprosen